2017. február 2., csütörtök

Válogatás a januári „termésből“, avagy Kit utáltunk januárban?

A gyűlölködő bejegyzések, kommentek, álhírek és ostobaságok olyan tömege terjed a facebookon, hogy ezekből nem top 10-et, de akár top 100-at is össze lehetne állítani, de idegeink, gyomrunk tűrőképességéből most nem futotta többre.

(Megjegyzés: A válogatásba bekerült rettenetek megosztása nyilvános és mindegyik durván sérti a hatályban lévő törvényeket. Mivel szerzőik, megosztóik a nyilvánosságnak szánták őket, nem takarjuk el a neveket.)

Januári összeállításunk szereplői ábécé sorrendben: Ancient Hungary, Fehér István (Komárom), Felvidék.ma, Gyurcsis Vilmos (Komárom), HVIM, Mihályi Molnár László (Szepsi, Kassa), Mede Feri (Felvidékről származik, jelenleg Magyarországon él), Nagy Ildikó (Dunaszerdahely), Papp Sanyi (Kalonda).





Január 1.: A Felvidék.ma mindjárt az év első napján megadta az itteni magyaroknak az alaphangot ezzel a förtelmes cikkel. Szűcs Dánielnek, a főszerkesztőnek és egyben a cikk szerzőjének Szlovákia "szeretett" kis "hazánk", Viccország. 
http://felvidek.ma/2017/01/boldog-szuletesnapot-viccorszag/



2. számú jelölt (január 1.): Mede úr sem sokat késlekedett, s még a cikk megjelenésének a napján kifejezi a reményét, hogy "nemsokára ezen életképtelen zuhanó ország maradékainak látványát is lencsevégre kaphatja"
(a ballonból, bizonyára).



3. számú jelölt, (január 5.) - Fehér István szerint Obama elnöktől kitelik, hogy háborút robbant ki Oroszországgal. (Miközben már csomagol.)



4. számú jelölt (január 6.), Komáromi Vármegye, a HVIM oldala (Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom), ennek a szervezetnek az ügyes bajos dolgairól mindenki hallhatott, olvashatott már (ha nem, okvetlenül tegye meg). Fb-oldalaikon már sokkal óvatosabbak mint régebben, miután rendre letiltották, törölték őket. Ebben a posztban egy Szálasi Ferenc-idézettel emlékeznek meg a nyilas pártvezér születésnapjáról (Szálasi január 6.-án született Kassán), persze sunyi módon kifelejtve a nyilas vezér "becses" nevét. Szálasi Ferenc több százezer ember haláláért felelős háborús bűnös! Pallér Péternek bizonyára nem véletlenül olyan ismerős ez az idézet. (Pallér Péter, pedagógus, a Jobbik felvidéki elnöke, Dobay Gergely a HVIM felvidéki elnöke).



5. számú jelölt (január 18.) Gyurcsis Vilmos komáromi kamionsofőr (vagy hasonló) rettentő kommentje már egyszer szerepelt nálunk a hamis Glatz-idézet apropóján, de annyira embertelen és buta megjegyzés, hogy bekerült a januári top 10 közé is. Ártatlan emberek, civilek, asszonyok, gyerekek borzalmas halálával élcelődik. Felmerül a kérdés, valójában ki is a selejt sejthalmaz, de mivel mi gondolkodó liberálisok vagyunk, akik nem fröcsögnek a nap 24 órájában szitkokat , inkább szomorúan elgondolkozunk azon, hogy ezt a fiatalembert csak az Ancient Hungary és hasonló, bődületeket tonnaszámra megosztó fb-oldalak kétmondatos "okosságai" juttatták ide? Vagy még sok minden más is?



6. számú jelölt (január 25.): Az Ancient Hungary oldalon (rengetegen követik itt Felvidéken is) ilyeneket tudnak meg az emberek! Nem semmi! A magyar nyelv még a kőkorszakot megelőzve jelent meg a Kárpát-medencében (Ott! Akkor! És megelőzve. Nem hiszed? Akkor te is győlölöd a magyar nemzetet!). Ja, és az összes rokon népség Magyarországból terjedt el az ellenkező irányba.




7. számú jelölt (január 27.): Papp Sanyi gondolkodásra ösztönöz. Nehéz dió, pedig próbáljuk elég közel engedni a gondolatot - de hopp, a vegyes házasságokkal mi lesz? és a misung kölykökkel? maradhatnak, vagy kitelepítík őket? és a romák? őket is visszacsatolják? a szlovákokkal mit csináljunk? a házaikkal? ezen még gondolkodni kell



8. jelölt (január 31.): Mihályi Molnár László ebben a posztjában egy mozgó képet (gif) osztott meg, rajta egy sűrű fésűvel tetvek undorító tömegét fésülik ki egyetlen mozdulattal (ami persze hülyeség) vkinek a hajából (a szöveg, a kép szándéka pontosan megegyezik a nácik jól ismert módszereivel, még ők is büszkék lennének rá). Emlékeztessünk mindenkit, hogy ki Mihályi Molnár Lászó: tanár, költő, publicista, politikus, képviselő, a Csemadok helyi szervezetének elnöke . Szélsőséges, antiszemita, szélsőjobbos nézetei ismertek, az Új Szó már 2010-ben így írt róla (nem ártana mostanában is foglalkozni a témával): http://ujszo.com/online/kozelet/2010/02/26/szelsojobboldali-hangok-a-sajtoban



9. jelölt (a 8. jelölés folytatása), január 31.: Mihályi úr jó keresztény módjára napalmmal fogadná a szerinte tetvektől hemzsegő menekülteket. Ettől Polgár Hajnalka nemzetvédő úrihölgy hányásból menten kacagásba váltott.



10. jelölt (január 31). Talán ez a poszt ("szerzője" Nagy Ildikó, átlagos? magyar háziasszony) a legundorítóbb, legfelháborítóbb az összes közül (bizonyára azért is, mert a koncentrációs táborok szerencsétlen, csontsoványra lefogyott, és főleg emberi méltóságuktól teljesen megfosztott rabjai egyik borzaszó fotóját használták fel ezek az elmebeteg, gyűlölelettől elvakult emberek). Elég friss álhír (legalábbis a felvidéki gyűlölködők között, de ezer százalék, hogy hamarosan bőszen osztogatni fogják), magyar cáfolata még talán nem jelent meg, szlovák nyelven itt olvasható (méghozzá nem is a "libsik" cáfolják): http://medzicas.sk/dalsi-pripad-stupidnej-demagogie/





















































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése