2017. február 13., hétfő

Magyarországi és felvidéki nácik, nyilasok és az
ún. becsület napja

Történelemhamisítás felsőfokon: „A hős magyar védők és a vörös hordák, avagy hogyan próbáltuk megállítani a bolsevikokat és megvédeni Európát”


Csatolt képek:

1. A Felvidék HVIM oldalán közzétett poszt szövege: „Holnap ismét útnak indulunk, hogy Budapesten hajtsunk fejet a kitörés hőseinek emléke előtt. Emberi nagyságuk és hősiességük árnyékában igyekszünk úgy élni és harcolni, hogy véráldozatuk ne legyen hiábavaló.“

2. A Felvidék HVIM oldalán közzétett következő poszt szövege: „E hétvége a felvidéki vármegyéseknek a tiszteletadásról és a megemlékezésről szólt. Szombaton többen részt vettünk Budapesten az 1945-ös kitörésben résztvevők tiszteletére megrendezett Becsület napján, többen pedig otthon, szűk körben emlékeztek meg a hős védőkről.“

3. A komáromi vármegyések (HVIM) facebook oldalán közzétett poszt szövege: “ Otto Wöhler tábornok szavai, melyekkel a kitörő katonáknak üzent az európai történelem egyik legvéresebb katonai vállalkozását idézik elénk. A kitörés hősei még akkor is inkább a harcot választották, amikor más már régen feladta volna. A végsőkig kitartottak, melynek köszönhetően a vörös horda előrenyomulása hosszú időre megtorpant. Az Ő emlékük előtt hajtunk fejet holnap Budapesten és gyújtunk gyertyát Komáromban.“

(A poszthoz csatolt link egy videó, a német tábornok beszéde nem mellékesen így végződik: Üdv és hűség a führernek, üdv Magyarország nemzetvezetőjének! A videó alatti hozzászólásokat is érdemes elolvasni, ezek az őrult neonáci fiatalok, akik heileznek és visszavágyódnak azokba az időkbe, ill. akik ma háborút szeretnének, nem tudják mit beszélnek, a háború nem romantika, csak vér, kifolyt belek, levágott végtagok és elképzelhetetlen szenvedés, borzalmas, felesleges halál, a túlélőknek egy életre szóló, feldolgozhatatlan trauma).

4. Térkép, a második világháború résztvevői. A szövetséges hatalmak zölddel (világoszölddel azok, akik a Pearl Harbour elleni támadás után csatlakoztak), a tengelyhatalmak kékkel (megszállt vagy bekebelezett területeikkel együtt), a semleges országok szürkével. (Ezen a térképen világosan látható, mekkora hazugság a „magyarok a bolsevik hordáktól védték Európát” szlogan, pont fordítva, az egész világ harcolt a nácik és csatlósaik ellen.)

A második világháborút a németek robbantották ki, ők támadtak és szálltak meg sok európai országot, szövetségeseik voltak még Olaszország és Japán (ún. három tengely-nagyhatalom), a tengely további országai később kétoldalú szerződéssel csatlakoztak a háromhatalmi egyezményhez, így például 1940. november 20-án Magyarország, 1940. november 23-án Románia, 1940. november 24-én Szlovákia, 1941. március 1-jén Bulgária, 1941. március 25-én Jugoszlávia, 1941. június 27-én Horvátország csatlakozott.

A kékek, vagyis a nácik ellen harcoltak a zöldek, tehát jóformán az egész világ (a kevéske semleges ország kivételével). És bárhogy is próbálják a torténelmet ferdíteni, csűrni-csavarni az állítólagos igaz magyar nemzeti érzelműek: a kékek, a nácik voltak a rosszak és ellenük fogtak össze és győztek hálistennek a zöldek.

Megjegyzés: A németekhez csatlakozott országokban a mai napig elég nagy a „rendetlenség” az emberek fejében és az egész társadalomban is (Magyarország, Románia, Szlovákia, Bulgária, volt Jugoszlávia, ill. Horvátország).

**************

Februárban tartják a magyar nácik - az újnyilas párttal szövetséges Új Magyar Gárda (ÚMG), a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), a Betyársereg, illetve más szélsőjobboldali szervezetek – a kitörés napi „megemlékezéseiket” (többek közt olyan jelszavakkal mint „dicsőség a Waffen SS-nek, dicsőség Szálasi Ferencnek”). Ezeken évről évre részt vesznek a felvidéki vármegyések is (a drágalátos komáromi vármegyések bekerültek a januári top10 válogatásba is a Szálasi-idézetükkel). Az egyik 2016-os kitörés-napi megemlékezésről bővebben pl. itt lehetett olvasni : http://hu.budapestbeacon.com/kiemelt-cikkek/dicsoseg-a-waffen-ss-nek-dicsoseg-szalasi-ferencnek-a-kitores-napjara-emlekeztek/

Az idei „megemlékezéseken” is előkerültek a horogkeresztes zászlók, a horogkeresztes karszalagok, náci egyenruhák és a többi, törvény által tiltott uniformis, jel, jelvény is – de hol is volt hát az a „törvény”? Miért kell ezt a náci, nyilas, hungarista bohózatot megengedni?!
http://www.atv.hu/belfold/20170212-felvontak-a-horogkeresztes-zaszlot-pest-megyeben-unnepeltek-a-neonacik

Rengeteg információ van a neten arról, hogyan zajlottak a második világháborús események, így hát senki sem hivatkozhat arra, hogy nem emlékszik az iskolai tananyagra, nagyon gyorsan fel lehet eleveníteni az emlékezetet és ellenőrizni a tényeket (lásd például a csatolt „zöldek és kékek” térképet). Nagyon egyszerűen megfogalmazva azok számára, akik nem olvasnak el hosszabb szövegeket (esetleg nem is tudják ezeket értelmezni): A II. világháborút a németek robbantották ki, nem a bolsevikok! A nácikat kellett megállítani, nem a bolsevikokat, nem a vörös hordát! A németek szálltak meg, rohantak le más országokat, nem a bolsevikok! A bolsevikok jól elvoltak otthon (habár szegényeknek pont elég baj volt, hogy Sztálin nyakrafőre gyilkolászta a vélt ellenségeit, soha senki nem tudhatta biztosan, mikor kerül a gulágra vagy mikor ítélik halálra, de hát ez az ő belügyük volt, bizonyára nem ezért másztak rájuk a nácik tankokkal, gyilkos SS komandókkal, többmilliónyi katonával).

Szóval milyen „vörös horda” előrenyomulásáról halandzsálnak a náci vármegyések? És ha csak a nácik halandzsálnának, de már a magyar tévében (a lilában, a propagandaadóban) is a „bolsevikok megállításáról”, „Európa védelméről” beszéltek a napokban egy összeállításban! Ész megáll, és nem bírja felfogni, amit a fülek hallanak. Hát nem a németek voltak azok, akik lerohanták a Szovjetuniót, öltek, gyilkoltak, fosztogattak, gyújtogattak amerre mentek, mérhetetlen szenvedést, pusztulást, milliók halálát okozva?! Céljuk bevallottan az oroszok (és persze az ottani zsidók) megsemmisítése és az ország elfoglalása volt (élettér kellett az átkozott árja fajzatnak). Magyarország a náci Németoroszág szövetségese volt (hadat üzent a Szovjetuniónak), a magyar hadsereg katonái is részt vettek Oroszország megszállásában, letámadásában. És a világ nagyon helyesen pont a németek, a nácik és csatlósaik ellen (tehát a magyarok ellen is) fogott össze és nem a bolsevikok ellen!

Az oroszok hihetetlen hazafiassága, elszántsága, az egész ország hősies összefogása (és kétségtelenül Sztálin rettentő terrorja, hajthatatlansága, érzéketlensége) segített abban, hogy végül mérhetetlen veszteségek árán megállították a németeket és elkezdték őket kiszorítani a hazájukból és a megszállt európai országokból (itt már a szövetségesek segítségével). Ennek a harcnak a része volt Budapest elfoglalása is (mint ellenséges városé, hiszen a németek és a nyilasok kezén volt). A nyilas rémuralom Szálasi vezetésével borzasztó szenvedést, rombolást, százezrek (magyarok és zsidók, civilek és katonák) halálát okozta.

Hogy a megszálló (felszabadító) orosz csapatok követtek el kegyetlenségeket is (messze nem annyit és olyat mint a nácik és az esesek), ezen nem szabad csodálkozni (és ennek apropóján védeni a nácikat!, egyik rossz nem anulálja a másikat) – évekig harcoltak, véres csatákban vettek részt, ölni kényszerültek, mert erre kényszerítették őket azok, akik megtámadták a hazájukat (s az egész emberi civilizációt), a háború poklában sajnos előjön az ember vadabb, állatias oldala. Látták, mit műveltek a németek a hazájukban, mindenhol kiégett városok, falvak, hullák hegyei, nem volt várható, hogy túl kesztyűs kézzel bánnak majd az ellenséggel, aki ezt művelte (de azért tudtak különbséget tenni, mert tény, hogy a németekkel sokkal szigorúbban bántak mint a magyarokkal). A történelem összes eddigi háborújában így volt ez, rettentő nehéz megállni, hogy az elkeseredett ember ne álljon bosszút a halottaiért, a hazája lerombolásáért – és sajnos az összes háborút az idők kezdete óta a nők megerőszakolása (és az értékek rablása) kíséri, ebben nem különböznek a mai katonák az ötezer évvel ezelőttiektől, tartozzanak bármelyik nemzethez is. És még a „málenkij robot” is érthető megtorlás volt – leromboltátok az országunkat, akkor segítsetek újraépíteni (ezzel nem védve az elhurcolásokat). Persze megint ártatlanok bűnhődtek, lakoltak, haltak meg.

Úgyhogy szenvedtek eleget mindkét oldalon. Az elesett magyar katonák, zömében fiatalok, áldozatok voltak, nem hősök, a semmiért áldozták fel az életüket. Sőt, nem is a semmiért, hanem egy rossz, bűnös, gyilkos eszméért (ami ráadásul akkor már hálistennek vesztésre állt, az utolsó hónapjait élte). Erről mindről kell(ene) beszélni, őszintén, nyíltan, elborzadva elemezve, mire képes az ember (legyen bármilyen nemzetiségű), s mennyire fontos lenne a békére törekedni és nem a gyűlölködést szítani, s azt hangsúlyozni állandóan, ami elválasztja, ami egymásnak ugrasztja az embereket.

Mert a történelmi tényeket úgy beállítani, hogy a magyarok hősiesen próbálták megállítani a bolsevikokat, akik el akarták foglalni Európát, óriási pofátlanság! Csak Sztálingrád ostrománál egymillió civil pusztult el, a megmaradt emberek kínjukban patkányokat, földet, fűrészport ettek (miután már megették a házikedvenceket meg a lovakat), a hullák temetetlenül hevertek az utcán (a többi borzalmat inkább ne is ecseteljük). S ezt s az összes többi mérhetetlen iszonyatot a németek okozták, akik megtámadták őket. Akkor mit halandzsálnak a „hazafias magyarok” a bolsevikok megállításáról? Nem szégyellik magukat? És azok, akik nem tiltják be ezeket a megemlékezéseket, egy húron pendülnek velük, vagy csak töketlenkednek? Amíg Magyarország nem rak rendet a fejekben, amíg nyíltan, egyértelműen nem vallja be, hol és kik követtek el a múltban hibákat, amíg nem vállalja múltját, addig nem fog előrelépni egy tapodtat sem.

Tények Budapest ostromáról, a károkról röviden pl. itt: http://mult-kor.hu/cikk.php?id=9143

Egy kiadványról itt: http://mult-kor.hu/20080212_budapest_ostromarol_feketenfeheren

Tények és plakátok a nyilas rémuralom idejéből: http://index.hu/nagykep/2014/10/16/nyilas_plakatok_nagykep/

Egy objektív megközelítés (és reálisabb, valósabb számok mint a köztudatban élők)
http://mno.hu/szembeszed/budapest-ostroma-hitler-vegul-felaldozta-a-fovarost-1272418





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése