2017. január 20., péntek


Mi a célja a STOP, felvidéki gyűlölködők és álhírterjesztők nevű blognak s az ugyanilyen nevű facebook oldalnak?


Célunk a demokrácia, az emberi jogok, vívmányok, a humánum, a tolerancia, az értelem, az emberi méltóság, a béke, a nemzetek közötti együttműködés védelme.

A facebookon és az interneten általában rengeteg álhír terjed, ezeket sokan tudatlanságból és sajnos sokan tudatosan terjesztik. A skála nagyon széles. Ami szomorú, terjed a gyűlölet is, az emberek kezdik elveszteni a józan ítélőképességüket; mintha elfelejtették volna, milyen szörnyű következményei vannak a gyűlöletbeszédnek, milyen könnyen manipulálható, megtéveszthető az ember. Nem tudatosítják, hogy a náci korszak kezdetén ugyanez játszódott le: fokozódó agresszív, durva támadások többek közt a demokrácia, a liberalizmus, az értelmiség, a racionalitás, a nők egyenjogúsága ellen, gyűlöletkeltés a zsidók, a romák, a homoszexuálisok és az alacsonyabb rendűnek kikiáltott fajok és nemzetek ellen (és kreált ellenségek ellen, mint pl. a „nemzetközi zsidóság“, a „nemzetközi bankárok“, az „elit“ stb.).

Manapság ugyanennek a folyamatnak a tanúi vagyunk, ezt a célt szolgálják az álhírek, az összeesküvés-elméletek, a gyűlöletkampányok.

Téves az az elképzelés, hogy az fb-oldalán mindenki azt oszt meg és azt ír ki, amit csak akar, s hogy ehhez senkinek semmi köze. A facebook nyilvános felület, és vonatkoznak rá azok a szabályok, amelyek kimondják, miket tilos egy embernek nyilvánosan csinálni, mondani, nyilatkozni, írni, terjeszteni. A magyarországi, a szlovákiai médiák és törvényhozók már sokat foglalkoznak a gyűlöletkeltőkkel, a náci ideológiát terjesztőkkel, de Felvidék bizonyos szempontból még fehér folt, „senki földje“.

Ezt az űrt próbálja meg ez az oldal helyettesíteni. Nem utolsó sorban az is célunk, hogy segítsünk az itteni embereknek eligazodni a történelem, a facebook, a sok híroldal útvesztőjében, az információk rengetegében, s hogy még véletlenül se térjenek le az emberség s a józan ész útjáról, hogy tudjanak úgy magyar érzelműek, jó hazafiak maradni, hogy ne váljanak (sokszor tudtukon kívül) gyűlölködő nacionalistákká, náci és fasiszta nézetek terjesztőivé, a demokrácia sírásóivá. Mert lehet a demokrácia hibáiról is vitázni, elmélkedni, megbeszélni a világ számtalan nehéz problémáját, de mindezt kulturált, jól informált emberek módjára. Oldalunk nem a kipellengérezést, a megszégyenítést szolgálja, hanem a józan megfontolás és véleményformálás előmozdítását a szélsőséges megnyilvánulásokkal szemben. Minden együttműködést megköszönünk!

Kapcsolat: stop.felvidek@gmail.com

U.i.: A blog és a fb-oldal szerkesztőinek, szerzőinek a nevét egész addig nem hozzuk nyilvánoságra, amíg a kuruc.info weboldalon náci álnevek mögé bújkáló személyek terjeszthetik a fasiszta, náci ideológiát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése